Het verhaal van het Joodse meisje Anne Frank staat model voor dat van vele Joden die voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog leven. Vluchten voor de Nazi’s. Aankomen in Amsterdam. Onderduiken in de oorlog. Verraden en opgepakt. Gedeporteerd via Westerbork. Sterven in een van de concentratiekampen in Oost Europa.

Dagboek

Het verhaal van Anne Frank en haar familie wordt bekent via het boek ‘Het Achterhuis’. Na de oproep voor de Arbeitseinsatz van hun oudste dochter Margot besluit de familie Frank onder te duiken. Op het onderduikadres schrijft Anne dagboekverhalen over de gebeurtenissen van de familie en de andere onderduikers. Na de bevrijding worden Anne’s verhalen door haar vader – die als enige van de groep onderduikers de Holocaust overleeft – als boek uitgegeven (1947). Sindsdien is ‘het dagboek’ in meer dan 70 talen vertaald.

In onderstaand (clickable) infographic ziet men een tijdlijn en wordt duidelijk wie er – naast de familie Frank – nog meer ondergedoken zitten in het Achterhuis. Bron: Anne Frank Stichting

#TWEEDEWERELDOORLOG #HOLOCAUST #HETACHTERHUIS

Anne Frank en het Achterhuis

Samenstelling & ontwerp: Sander Schinkel

Meer Historgraphic:

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress